Când ar trebui să te îngrijoreze pierderile de memorie. Ce spun specialiștii despre această afecțiune. Tot ce trebuie să știi și ce exerciții poți face pentru a-ți păstra creierul activ.
Probleme de memorie pot să apară la orice vârstă. Iată câteva metode și exerciții care te vor ajuta în a-ți antrena creierul și pentru a-ți putea aminti mai ușor, în cazul în care te confrunți cu astfel de probleme. De asemenea, află când ar trebui să te îngrijoreze aceste pierderi de memorie.
Probleme de memorie
Conform sursei, iată câteva exerciții de memorie, recomandate pentru a-ți îmbunătății capacitățile creierului.
Sursa recomandă ca atunci când șofezi ideal ar fi să recurgi la rute alternative, mai puțin cunoscute, pentru că în felul acesta creierul tău va fi stimulat și antrenat.
O altă recomandare este ca atunci când mergi la cumpărături să repeți cu voce tare numărul articolelor pe care intenționezi să le cumperi. În felul acesta îți vei aminti mai ușor care sunt acestea. Important este să-ți fixezi și numărul articolelor, pentru a nu omite niciunul dintre lucrurile de pe listă.
Jocurile de memorie sunt, de asemenea, recomandate, pentru a-ți menține creierul activ. Astfel că, poți alege să completezi rebusuri, să faci cuvinte încrucișate, să joci șah, scrabble sau chiar să rezolvi puzzle, susține sursa precizată.
Cea de a treia recomandare este să înveți o limbă străină, chiar și învățarea unor cuvinte într-o limbă străină, poate fi un stimulent excelent pentru creier. Sursa recomandă ca să memorezi măcar cinci cuvinte, zilnic, acesta fiind un exercițiu foarte bun pentru creier.
Poți, de asemenea, să înveți să cânți la un instrument muzical, chiar dacă nu vei ajunge să faci vreodată performanță din asta.
Când apare vederea încețoșată. La ce obicei trebuie să renunți de urgențăAlte metode
Poți încerca să faci unele lucruri cu ochii închiși, precum să speli vase, să împerechezi șoșete sau să faci duș.
„Această activitate forțează creierul să folosească alte căi neuronale pentru a realiza sarcina”, conform sursei.
Tot un exercițiu bun este să încerci să stai într-un picior cu ochii închiși. Pe lângă exercițiul de echilibristică acesta este totodată unul foarte bun de concentrare, susțin alte surse.
Un alt exercițiu bun pentru creier este și atunci când îți folosești cealaltă mână, adică mâna non-dominantă.
De asemenea, să memorezi numerele de telefon sau să faci calcule în minte, măcar, atunci când ești la cumpărături.
O altă recomandare este să folosești bețișoarele atunci când mănânci. Acest lucru îți va forța creierul să fie atent la fiecare gest.
Dar și să recurgi la lucrul manual, care nu este doar un exercițiu de îndemânare, ci și de concentrare și antrenare a creierului. Activitățile noi, complexe și provocatoare mențin creierul în formă, conform aceleași surse.
Problemele de memorie care nu reprezintă motive de îngrijorare
Citește continuarea pe Almanh Online