Ce ingredient din bucătărie ajută la frăgezirea cărnii. Trucuri pe care toate gospodinele trebuie să le cunoască pentru a se putea bucura de cele mai fragede și gustoase prepararte dinj carne.
Trucuri pentru frăgerzirea cărnii
Bicarbonatul de sodiu poate fragezi o bucata de carne. De altfel, bicarbonatul este folosit și ca ingredient în prepararea micilor.
Presara bicarbonatul peste carnea pe care urmeaza sa o pregatesti, iar apoi las-o sa stea timp de cateva ore in frigider. Alternativ, poti face o pasta pe care o aplici pe suprafata carnii. Nu uita ca inainte sa gatesti carnea sa o speli si sa o stergi cu ajutorul unui servetel de hartie.
Sucul de rosii este iarasi foarte eficient pentru fragezirea carnii. Deoarece rosiile sunt acide, fibrele de carne se vor inmuia fara prea mult efort.
Berea este , de asemenea, un ingredient care poate frîgezi carnea. O bucata de carne de vita sau de porc lasata la marinat in bere timp de 1-2 ore se va transforma intr-o friptura frageda si suculenta, conform sursei. cumsa.ro
Iaurtul este un alt ingredient care te ajuta sa fragezesti o bucata de carne. Foloseste iaurt pentru carnea de vita, carnea de pui sau carnea de porc si o sa vezi ca gustul nu va mai fi acelasi! Calciul prezent in iaurt va activa enzimele din carne si fibrele vor fi mult mai moi.
Chiar si daca o sa folosesti doar ulei, carnea se va fragezi. Asta se intampla pentru ca uleiul va hidrata bucata de carne, asa ca il poti folosi pentru o friptura de vita sau curcan. Asadar, pentru o fragezire ca la carte a unei bucati de carne poti folosi doar uleiul!