Aceste plante pentru imunitate te vor ajuta să ai un organism mult mai rezistent în fața diverselor afecțiuni. Iată ce este recomandat să consumi, în special, când organismul este slăbit..
Ce plante pentru imunitate să folosești
Cu toții știm că o dietă bogată în vitamine ne va crește imunitatea, care nu este altceva decât capacitatea organismului de a lupta împotriva virusurilor, bacteriilor și a altor agenți patogeni din mediul exterior, responsabili de apariția bolilor.
Persoanele cu o imunitate scăzută sunt mult mai vulnerabile și se pot îmbolnăvi mai ușor, iar durata de recuperare, după o afecțiune, crește. De aceea, este bine să știm că există o serie de alimente pentru imunitate, care pot crește capacitatea proprie de apărare a organismului. Mai mult, acestea sunt la îndemâna oricui, trebuie doar să le introduci în dieta ta.
Usturoiul
Usturoiul este un excelent susținător al sistemului imunitar. El are proprietăți antiseptice și antifungice. Previne infecțiile virale care apar la începutul primăverii. Este unul dintre cele mai bune remedii pentru combaterea răcelii, gripei și a altor probleme respiratorii.
Dacă nu ai probleme la stomac, precum ulcerul sau gastrita hiperacidă, înghite un cățel de usturoi mic înainte de prima masă a zilei. Poți recurge la consumul de usturoi cât mai des posibil. Sun formă de mujdei îl poți consuma cu diverse alimente, de la pește la cartofi, mămăligă, pastramă sau orice alt preparat. Organismul îți va mulțumi pentru asta.
Sunătoarea
Sunătoarea are și proprietăți antivirale, antimicrobiene și antiinflamatoare, fiind potrivită ca adjuvant pentru tratarea infecțiilor de natură microbiană sau virală, precum herpesul sau zona zoster.Uleiul din flori de sunătoare, aplicat local, este foarte eficient în tratarea vânătăilor, arsurilor și rănilor de tot felul. De asemenea, alină durerea și grăbește regenerarea și vindecarea țesuturilor.
Ce boli poate să provoace, de fapt, consumul excesiv de zahăr. De ce fac atenționări specialiștii
Se spune despre florile de sunătoare că ne înseninează zilele. Pentru a avea o zi senină și liniștită, încercați următorul ceai, folosind aceste flori din care veți obține un ceai eficient pentru a avea o stare de bunădispoziție.
Iar asta pentru că are capacitatea de a trata în mod eficient simptomele depresiei ușoare. Sunătoarea poate fi folosită și pentru a trata anxietatea și iritabilitatea sau a regla tensiunea.
Urzica
Frunzele de urzică conțin antihistaminice naturale și au numeroase proprietăți antiinflamatorii. Ca urmare, această plantă este foarte eficientă în tratarea tuturor simptomelor asociate cu alergiile sezoniere – nas înfundat sau cu secreții, mâncărimi, lăcrimare și strănut.
Frunzele de urzică sunt, de asemenea, bogate în vitamine și minerale esențiale și îți pot da energia de care ai nevoie. Totodată, urzicile proaspete de primăvară sunt foarte bogate în vitamine și fier.
Astfel că, nu ezita să prepari o mâncare de urzici, pentru că acestea au și efect tonic pentru organism.
Urzica este bogată în minerale, vitamine și în special în fier și calciu. Este recomandată de fitoterapeuți în cazul anemicilor și este excelentă pentru durerile de oase și încheieturi. Ei spun că urzica este un tonic excelent pentru organism, datorită multiplelor beneficii pe care le aduce acestuia.
Are efecte pozitive asupra ficatului, astfel, fitoterapeuții o recomandă în cazul problemelor la ficat, fiind un tonic excelent pentru acesta, dar și pentru aparatul reproducător. Specialiștii recomandă și semințele de urzici, în cazul problemelor la prostată.
Păpădia
Păpădia este bogată în vitaminele A, B, C și D și, de asemenea, conține fier, potasiu, calciu și numeroase minerale. Frunzele păpădiei pot fi cultivate pe întregul sezon, chiar dacă planta nu a înflorit, dar de preferat este ca acestea să fie cât mai tinere, fiind astfel mai fragede și mai puțin amărui.
Siropul care trateaza tusea. Recomandat pentru iarnă. Conține o plantă prezentă în toate grădinile
Are atât scop medicinal, cât și alimentar, iar rădăcina acesteia este un tonic extrem de eficient al ficatului și ajută la purificarea sângelui, având efecte stimulatoare și decongestionante. De asemenea, acest remediu naturist stimulează producția de fiere care ajută la metabolizarea colesterolului și a grăsimii.
În plus, îmbunătățește digestia. Mai poate da rezultate bune în retenţia de lichide şi în celulită. Păpădia este contraindicată celor care suferă de microcalculi ai colecistului sau de ulcer peptic, deoarece stimulează secreţiile gastrice.
Substanța lăptoasă numită latex, pe care o conține tulpina, ajută la tratarea negilor. Aplicați direct pe neg de mai multe ori pe zi timp de aproximativ trei săptămâni, iar negii vor dispărea. Nu folosiți acest remediu dacă apare vreo iritație la contactul pielii cu latexul lăptos din păpădie, înseamnă că sunteți alergic, conform fitoterapeutului Rosemary Gladstar.
Citeste mai multe pe Almanah Online