Edilul general Nicușor Dan este de părere că viziunea lui Nicolae Ciucă despre dezvoltarea Bucureștiului, în următorul deceniu, este un plan coerent și curajos.
„În urmă cu câteva săptămâni, l-am sunat pe dl Ciucă și i-am spus de acele 20 de puncte. Mi-a zis da, dar înainte aș vrea să vă prezint o viziune pentru București. Și după ce ne-am întâlnit am văzut acest proiect care e si foarte coerent și foarte curajos.
Din păcate modul în care s-a dezvoltat orașul, din perspectiva administrației publice, a fost: avem o idee, mai găsim un obiectiv, mai găsim un spațiu, mai punem o clădire, fără să fie gândite științific, în baza acestei științe care este urbanismul.
Și tocmai de aceea un program cum este acesta are o mare valoare. Pentru că el gândește grupat niște funcțiuni.Proiectul se duce pe mulți ani.
Acest proiect nu poate fi asumat doar de Primăria Capitalei
Daca ne ducem în marile noastre orașe din Transilvania o să vedem un mare spațiu în centrul orașului, pe care Bucureștiul nu îl are. Avem Piața Universității, dar nu un spațiu de mare punct de întâlnire pentru bucureșteni. Există foarte puține spații, părerea mea și a unor urbaniști, marele punct nu poate fi decât acest teren de la Esplanadă. E un efort de a face cartierul justitiei pe acel teren.
A fi un oraș universitar e o calitate pentru un oraș.În alte centre universitare românești simți că trăiești într-un oraș universitar. În București nu trăiești asta, avem disparate: Regie, Moxa…
Există ideea de a face un mare campus în Ilfov, însă nu cred ca asta e direcția în care trebuie orașul să meargă. Contează foarte mult cercetarea, inovarea, de aceea locația e în centrul orașului.
Există acea zonă de lângă Biblioteca Națională, avem aici potențial de spațiu verde, avem Parcul Izvor dar care e izolat, te duci în parcul Izvor ca să te duci în parcul Izvor, nu simți că ești în centrul orașului, se poate vedea pe hartă.
Spuneam despre caracterul, uriașul potențial pe care București oraș universitar il are, pe care râul Dâmbovița îl are.De-a lungul Dâmboviței putem redefini acel spațiu creativ în centrul orașelor, în care contează cercetarea și inovarea.”
„O viziune comună pentru București, patronată de președintele României, asumată de guvern și primăria generală a Capitalei”, a încheiat Nicolae Ciucă prezentarea planului de 10 ani pentru Bucureșt” a declarat Nicușor Dan.