Plante toxice pentru pisici, dar și pentru oameni, unele dintre ele, dacă sunt ingerate. Află care sunt acestea, pentru a evita să le ții în apropierea felinei tale.
Crinii imperiali
Crinii imperiali, care fac parte din familia Hemerocallis, sunt periculoși pentru pisici. Întreaga plantă, tulpină, frunze, flori, polen și apa din vaza în care au fost ținuți este toxică pentru feline. Această floare poate provoca insuficiență renală în termen de trei zile, dacă a fost ingerată. Cel mai bine este să evitați crinii, deoarece sunt o combinație mortală într-o casă cu pisici.
Crinul păcii
Crinul păcii este una dintre cele mai comune plante de apartament. Frunzele lui întunecate, florile albe și cerințele scăzute de întreținere îl fac o plantă foarte populară. Însă, Crinul Păcii conține oxalați de calciu, care sunt toxici pentru pisici. Planta devine, însă, periculoasă numai atunci când este ingerată, fiind sigură la atingere.
Aloe Vera
Aloe vera este o altă plantă prezentă în multe locuințe. În Feng Shui, Aloe Vera este declarată a fi una dintre cele mai puternice plante care luptă împotriva vibrațiilor negative. Este cunoscută pentru faptul că atrage prosperitatea și energia pozitivă în casa unde se află.
Se caracterizează prin frunze groase, suculente, cu margini zimțate, care cresc în sus de la o bază asemănătoare rozetei. Este toxică pentru pisici dacă este ingerată.
Monstera deliciosa
Monstera deliciosa este una dintre cele mai la modă plante tropicale de apartament, care înfrumusețează decorul casei datorită frunzișului său tropical uimitor. De asemenea, această plantă nu necesită o întreținere complicată. Din păcate, Monstera deliciosa conține oxalați de calciu insolubili, ceea ce o face extrem de toxică pentru pisici.
Dracena – (Planta șarpe)
Dracena sau Planta șarpe este cunoscută ca fiind una dintre cele mai adaptate plante pentru condiții de lumină scăzută și care ajută la îmbunătățirea calității aerului, ceea ce face o plantă de apartament extrem de comună. Această plantă nu este toxică pentru oameni, însă acest lucru nu este valabil și în cazul pisicilor și al câinilor, fiind toxică pentru aceste animale, în cazul în care este ingerată.
Iedera englezească
Iedera englezească are frunze mici, ascuțite, deosebindu-se de celelalte soiuri. Datorită draperiei superbe pe care o formează, este populară ca plantă de apartament, fiind cultivată în ghivece. Aceeastă caracteristică o poate face să pară o gustare atractivă pentru felinele curioase, însă poate fi extrem de periculoasă atunci când este ingerată.
Dieffenbachia
Dieffenbachia, este o plantă de apartament populară datorită frunzișului său tropical uimitor și nevoilor reduse de întreținere. Atunci când sunt cultivate în condiții corecte, aceste plante variază de la trei metri înălțime la peste zece metri înălțime. Din păcate, Dieffenbachia este foarte toxică pentru pisici, atunci când este ingerată.
Lăcrămioarele
Frumoasele lăcrămioare, cu miros îmbietor sunt, de asemenea, toxice pentru pisici. Acestea conțin cardenolide, care sunt cardiotoxice. Toate părțile plantei sunt toxice și pot duce la vărsături, bătăi neregulate ale inimii, puls slab și multe altele. Acest ritm cardiac anormal poate pune viața pisicii în pericol.
Femeie amendată cu 12.000 de lei după ce a abandonat pe stradă o pisică cu 4 puiZambilele
Aceste plante frumoase conțin alcaloizi care pot fi periculoși dacă sunt ingerați de pisici. Bulbii și plantele pot provoca vărsături, diaree sângeroasă, depresie și tremur.
Lalele
Lalelele sunt din familia crinului și sunt toxice pentru pisici. Întreaga plantă este toxică, deoarece conține compuși alcaloizi și glicozidici, cu toate acestea, bulbul are cea mai mare concentrație de toxine. Reacțiile în cazul ingerării includ vărsături, depresie, diaree, și salivare excesivă. Toxicitatea severă poate duce la convulsii și anomalii cardiace la pisici.
Narcisele
Narcisele sunt vestitorii populari ai primăverii, dar florile, frunzele și bulbii sunt toxice pentru pisici. Narcisele conțin compuși toxici care sunt fatali dacă sunt ingerați în cantități mari. Bulbii sunt partea cea mai toxică. În cantități mici, narcisele pot provoca tulburări gastro-intestinale, ceea ce duce la vărsături, diaree și salivare.
Crizantema
Crizantemele conțin mai multe substanțe toxice, care, atunci când sunt ingerate de feline, pot provoca vărsături, diaree, salivare sau iritații ale pielii.
Citește continuarea AICI