Un băiat de 5 ani a murit după ce o febră bruscă a provocat o criză care a dus la umflarea și deteriorarea creierului.
Zaydan Sandbeck, în vârstă de 5 ani, din Dilworth, aproape de Fargo, Dakota de Nord, părea să sufere de gripă, dar starea lui s-a deteriorat dramatic.
Mama sa, Jessica Marie, a împărtășit vestea sfâșietoare miercuri, 27 noiembrie, explicând că Zaydan a fost conectat la aparate de susținere a vieții și nu a mai supraviețuit.
„Băiatul meu dulce. Zaydan, mama te iubește pentru totdeauna și îmi pare atât de rău. Ai fost tovarășul meu, partenerul fratelui tău în toate nebuniile. Erai destinat să faci lucruri mărețe în această lume urâtă. Aș da orice ca să te am înapoi, a scris ea”, a scris ea.
„Vei salva vieți și vei trăi prin ele. Lumea mea s-a prăbușit. Odihnește-te în pace, Zaydan drag. Nu uita niciodată cât de mult te iubesc și cât de mândră sunt de tine și de toate viețile pe care le-ai influențat în viața ta atât de scurtă.”
Conform ziare.com, o prietenă a familiei, Brooke Kuss, a explicat că organele lui Zaydan au fost donate pentru a salva viața altor cinci copii care aveau nevoie de transplant, scrie Dailymail.
„Din păcate, Dumnezeu a avut nevoie de Zaydan în ceruri mult prea devreme. Zaydan va continua să fie o inspirație pentru toți cei care l-au cunoscut și au simțit cât de mare era inima acelui băiețel dulce. Organele lui Zaydan au fost donate pentru a ajuta pe cineva care avea nevoie de transplant,” a explicat Kuss.
„El a oferit o nouă șansă la viață pentru patru persoane și și-a donat plămânii pentru cercetare. Mulțumim tuturor celor care au contribuit prin donații și rugăciuni.”
O campanie GoFundMe a fost lansată, strângând aproape 10.000 de dolari pentru a ajuta la plata cheltuielilor medicale ale lui Zaydan. În timp ce familia sa se lupta cu pierderea sa bruscă, un restaurant local a intervenit pentru a sprijini familia organizând o seară specială „Dine to Donate”, în care barul a donat 15% din profitul obținut din vânzările de mâncare și băuturi răcoritoare direct familiei.
„Este doar o modalitate bună pentru oameni de a se reuni și a susține o cauză. Sperăm să le ridicăm puțin moralul și să aducem familiile și oamenii împreună,” a declarat Gene LaVoy, proprietarul barului Hen House, pentru Valley News Live.
„Se simte bine să știm că oferim ceva comunității și ajutăm oamenii,” a adăugat el.